Cukor ako jed či Poruchy stravovania v 21. storočí boli témami dvoch prednášok, na ktorých sa zúčastnili triedy 6.A, 7.A a 8.A.
Dozvedeli sme sa veľa informácii o tom, ako sa stravovať, čo nám škodí či naopak, čo je pre nás prospešné. Hovorili sme aj o následkoch nezdravého stravovania, či o poruchách príjmu potravy akými sú napríklad anorexia, bulímia či obezita. Naučili sme sa aj to, že nie je dobré vynechávať raňajky či desiatu a už vôbec nie držať nezmyselné diéty
.
Veľa tínedžerov trpí týmito poruchami, pretože ich ovplyvňuje okolie, no predovšetkým sociálne média. Ako máme vyzerať, ako sa obliekať, čo všetko by sme mali či nemali robiť, ako sa stravovať, to všetko sa dozvieme na TikToku či Instagrame. Ide však o najlepšiu formu získavania informácií? Zároveň sme boli povzbudení k tomu, aby sme nevynechávali z nášho jedálnička jedlo, práve naopak. Zaujímali sa o to, čo jeme
.
Ďakujeme za hodnotné prednášky paniam hygieničkám z RÚVZ vo Vranove nad Topľou.






