Po absolvovaní mobility dánskom meste Aalborg a musíme povedať, že to bola neuveriteľná skúsenosť plná vzdelávania, kultúry a zábavy. Celý týždeň sme mali nabitý program, ktorý nám umožnil spoznať dánsku kultúru a tradície a zároveň sme mali možnosť stretávať sa a spriateliť sa s ľuďmi z rôznych kútov Európy.

Jedným z prvých zážitkov bolo oficiálne privítanie na škole Gug Skole, kde sme mali príležitosť stretnúť sa so svojimi hostiteľmi a učiteľmi. Nasledovala prehliadka Aalborgskej historickej štvrte a návšteva Historického múzea, čo nám umožnilo lepšie porozumieť histórii a kultúre tohto fascinujúceho mesta.

Nezabudnuteľným zážitkom bola návšteva ZOO v Aalborgu a návšteva vyhliadkovej veže Aalborg Tårnet, odkiaľ sme mali úžasný výhľad na celé mesto. Taktiež sme mali možnosť ochutnať miestne špeciality na trhovisku a preskúmať farebné graffiti v uliciach mesta.

Ďalšou zaujímavou časťou programu bola návšteva severného Jutlandu, kde sme mali možnosť vidieť miestne atrakcie ako Nordvaerk.dk v Hjørringu, Oceánarium v Hirtshals a maják Rubjerg Knude Fyr.

Nemohli sme vynechať ani oddychové aktivity, ako napríklad plávanie v Gigantium, kde sme si užili voľný čas a oddýchli si po náročnom programe.

Celá mobilta bola ukončená s veľkolepou rozlúčkovou večerou a párty v škole, kde sme si vychutnali jedlá z rôznych kútov Európy a spomínali na všetky úžasné zážitky, ktoré sme zažili počas nášho pobytu v Aalborgu.

Táto mobilita nám otvorila nové obzory, posilnila naše priateľstvá a nezabudnuteľne nás obohatila o nové poznatky a skúsenosti. Sme nesmierne vďační, že sme sa mohli zúčastniť tejto úžasnej skúsenosti a zažiť Dánsko.

Mobilitné stretnutie bolo realizované a finančne podporené v rámci projektu programu Erasmus+ číslo zmluvy 2023-1-SK01-KA121-SCH-000121441.